In Memoriam CS I. dr. Ioan Ardelean

 

A încetat din viață cel care a fost profesorul universitar Ioan Ardelean, care timp de 7 ani, intre 2005 si 2012, a fost unul dintre profesorii Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

De profesie microbiolog, a fost cercetător științific principal I la Institutul de Biologie al Academiei Române, activând în cadrul Departamentului de Microbiologie, unde a parcurs toate treptele carierei - de la cercetător științific stagiar la cercetator știintific principal.

La Universitatea Ovidius a contribuit la formarea a 7 generații de studenți, care l-au avut profesor, coordonator al lucrărilor de licentă sau disertatie. A predate cursuri de Microbiologie generală, Biotehnologie, Biodiversitatea microorganismelor, Microbiologie marină, Microbiologie moleculară, la programele de studii Biologie, Ecologie si protectia mediului, Agricultură și la programul de master Conservarea biodiversității. Din anul 2008 a coordonat doctorate în cadrul școlii doctorale de Biologie, iar unii dintre actualii absolvenți l-au cunoscut și sub aspectul de mentor în timpul programului de pregătire doctorală.

Mereu activ, dinamic si binedispus, a fost unul dintre colegii a căror plecare a lăsat un gol. Cei care l-au cunoscut ca și coleg sunt alături de familie deplângând pierderea suferită, aducând totodată un ultim omagiu celui care a fost profesorul Ioan Ardelean.